Салонен Управител/ка
1. Ръководи управлението на ресторанта.
2. Ръководи работниците и служителите в ресторанта.
3. Ръководи съставянето на менюто, съобразно определения в него асортимент от ястия и напитки.
4. Следи за нивото на обслужване и хигиената в ресторанта.
5. Контролира с какви продукти и какъв грамаж се приготвят ястията.
6. Отговаря за ежедневното изготвяне на заявки за продукти и напитки.
7. Следи за правилното съхранение на продуктите.
8. Приема и отчита оборота на ресторанта от сервитьорите и барманите след изтичане на работния им ден.
9. Ежедневно извършва ревизия на наличните продукти и напитки.
10. Назначава и прекратява договорите на работниците в ресторанта.
11. Изпълнява и други дейности, необходими във връзка с работата.
ІІ. ПОДЧИНЕНОСТ, ВРЪЗКИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
1. В ежедневната работа служителят е подчинен на Мениджър
2. При изпълнение на длъжността взаимодейства с Мениджър на ресторанта, счетоводителя, персонала в ресторанта - сервитьори, барман, готвач, хигиенист, помощник в кухня и др.
3. Контактува с доставчици и производители на храни и напитки, с представители на санитарни, данъчни и други проверяващи органи, във връзка с изпълняваната работа.
Как се получават и отчитат задачите:
4. Получава задачи от Мениджър
5. Отчита извършените задачи пред Мениджър, писмено (устно) с документи/
1. Управителят е материално- отговорно лице и носи отговорност във връзка с опазването на повереното му имущество, липси и щети, нанесени поради негова вина.
2. Носи отговорност за липси и щети, нанесени от подчинените му.
3. Работникът е длъжен да спазва утвърдените в предприятието правила за здравословни и безопасни условия на труд и правилата за противопожарна безопасност.
4. Отговаря за изправността и безопасността на съоръженията, машините и оборудването в кухнята и на бара. Не допуска работа с неизправни уреди. Следи и носи отговорност за качеството на продуктите, които се влагат в ястията, както и за качеството на предлаганите напитки. Не допуска работа с продукти с изтекъл срок на годност или алкохолни и безалкохолни напитки с неустановен или съмнителен произход.
5. При изпълнение на своите задължения работникът е длъжен да не разпространява информация от личен характер, която би могла да накърни личното достойнство на ръководител, работник или служител в предприятието. Да бъде лоялен към работодателя, като не злоупотребява с неговото доверие и не разпространява поверителни за него сведения, както и да пази доброто име на работодателя.
6. При изпълнение на задълженията си работникът носи отговорност за:
- качеството на извършената работа;
- редовността на снабдяването на ресторанта;
- спазване на хигиенните правила от персонала;
- спазване на трудовата дисциплина;
Бъдете първият, който ще кандидатства за тази работа!
-
Защо да търсите работа в RabotniMesta.bg?
Нови предложения за работа всеки ден Можете да избирате от широк спектър от работни места: Нашата цел е да предложим възможно най-голям избор Получавайте нови обяви по имейл Бъдете първите, които отговарят на нови предложения за работа Всички обяви за работа на едно място (от работодатели, агенции за набиране на персонал и други портали) Всички услуги за търсещите работа са безплатни. Ще ви помогнем да си намерите нова работа